Små spröda schackrutor med smak av choklad och vanilj platsar på alla kakfat.
Gör så här (60 stycken)
- Finfördela smöret i mjölet och blanda med sockret. Forma till en deg.
- Dela i två lika delar och blanda den ena delen med vanilj och den andra delen med kakao.
- Låt vila i kylskåp i minst 1 timme.
- Dela varje del i två delar. Rulla ut till fyra lika långa längder, varje längd drygt fingertjock.
- Låt längderna vila en liten stund.
- Lägg samman alla fyra och tryck till så sidorna blir släta.
- Skär i cirka 3-4 millimeter tjocka skivor.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 10-12 minuter tills de börjar ta färg.
Du behöver
- 300 g vetemjöl (5 dl)
- 200 g smör
- 4 msk strösocker
- 1/2 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao