Schackrutor – Så här gör du

Små spröda schackrutor med smak av choklad och vanilj platsar på alla kakfat. Gör så här (60 stycken) Finfördela smöret i mjölet och blanda med sockret. Forma till en deg. Dela i två lika delar …

six brown and white heart shaped decors

Små spröda schackrutor med smak av choklad och vanilj platsar på alla kakfat.

Gör så här (60 stycken)

  1. Finfördela smöret i mjölet och blanda med sockret. Forma till en deg.
  2. Dela i två lika delar och blanda den ena delen med vanilj och den andra delen med kakao.
  3. Låt vila i kylskåp i minst 1 timme. 
  4. Dela varje del i två delar. Rulla ut till fyra lika långa längder, varje längd drygt fingertjock.
  5. Låt längderna vila en liten stund.
  6. Lägg samman alla fyra och tryck till så sidorna blir släta.
  7. Skär i cirka 3-4 millimeter tjocka skivor.
  8. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 10-12 minuter tills de börjar ta färg.

Du behöver

  • 300 g vetemjöl (5 dl)
  • 200 g smör
  • 4 msk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao