Lättbakad, snabb, billig och god! En perfekt småkaka som alltid platsar. Använder du glutenfria havregryn är kakorna dessutom glutenfria. Och med mjölkfritt margarin är de även laktos- och mjölkfria.
Gör så här
- Använd helst en mixer eller matberedare och mixa samman alla ingredienserna till en jämn deg.
- Det går också att blanda nog för hand i en bunkte, men kakorna blir då inte lika jämna.
- Ställ degen i kylen i cirka 15 minuter, så den blir lättare att hantera.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rulla ut degen i lite kokosflingor på bakbordet och dela i cirka 20 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
- Förvara kakorna i rumstemperatur eller frys i dem om de ska förvaras länge.
Du behöver
- 3 dl havregryn
- 1 1/2 dl kokosflingor
- 3/4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör eller margarin