Havrekakor med kokos – Så här gör du

Lättbakad, snabb, billig och god! En perfekt småkaka som alltid platsar. Använder du glutenfria havregryn är kakorna dessutom glutenfria. Och med mjölkfritt margarin är de även laktos- och mjölkfria. Gör så här Använd helst en …

plate of cookies

Lättbakad, snabb, billig och god! En perfekt småkaka som alltid platsar. Använder du glutenfria havregryn är kakorna dessutom glutenfria. Och med mjölkfritt margarin är de även laktos- och mjölkfria.

Gör så här

  1. Använd helst en mixer eller matberedare och mixa samman alla ingredienserna till en jämn deg.
  2. Det går också att blanda nog för hand i en bunkte, men kakorna blir då inte lika jämna.
  3. Ställ degen i kylen i cirka 15 minuter, så den blir lättare att hantera.
  4. Värm ugnen till 200 grader.
  5. Rulla ut degen i lite kokosflingor på bakbordet och dela i cirka 20 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
  7. Förvara kakorna i rumstemperatur eller frys i dem om de ska förvaras länge.

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin

Lämna en kommentar