Enkla havrekakor – Så här gör du

Enklaste tänkbara kakan att baka! Men svårslaget god på kakfatet… Gör så här: Mixa samman alla ingredienserna till en jämn deg. Du kan också blanda dem för hand i en bunke. Ställ degen i kylen …

cookies on stainless steel tray

Enklaste tänkbara kakan att baka! Men svårslaget god på kakfatet…

Gör så här:

  1. Mixa samman alla ingredienserna till en jämn deg. Du kan också blanda dem för hand i en bunke.
  2. Ställ degen i kylen minst 5 minuter så går den lättare att forma.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Rulla ut degen på en mjölad köksbänk. Dela i cirka 20 bitar. Rulla bitarna till små bollar.
  5. Lägg bollarna på bakplåtspapper på två plåtar och platta till dem lite med en gaffel så de får fint mönster.
  6. Grädda kakorna i cirka 10 minuter mitt i ugnen.
  7. Låt svalna på galler och förvara i plåtburk eller glasburk i rumstemperatur.

Du behöver

  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker (eller en knivsudd rent vaniljpulver)
  • 100 g smör eller margarin