Citron- och mandelkakor – Så här gör du

Eleganta små kakor som du enkelt svänger ihop på mindre än en halvtimme. Gör så här (24 stycken) Sätt ugnen på 175 grader. Dela smöret i tärningar. Riv mandelmassan och blanda med smöret till en …

brown cookies on white and black checkered textile

Eleganta små kakor som du enkelt svänger ihop på mindre än en halvtimme.

Gör så här (24 stycken)

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela smöret i tärningar.
  3. Riv mandelmassan och blanda med smöret till en massa. Tillsätt citronskal, citronsaft och socker.
  4. Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ner. Knåda till en jämn deg och dela i två delar.
  5. Rulla ut och skär varje rulle i 12 delar.
  6. Trilla varje del till en boll som plattas till något och läggs på plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 12 minuter mitt i ugnen.

Du behöver

  • 75 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk citronsaft

Några varianter av Citron- och mandelkakor

Det finns många olika varianter av receptet på Citron- och mandelkakor som kan avnjutas. En variant är att tillsätt lite malen ingefära i degen för att få en extra kryddig smak.

Ett annat sätt är att droppa lite smält choklad över kakorna när de har svalnat. Eller, för en riktigt lyxig behandling, prova att doppa kakorna i choklad innan de avnjuts.

Oavsett vilken variant du väljer kommer dessa citron- och mandelkakor garanterat att uppskattas av alla. Så gör en sats i dag och njut!

Lämna en kommentar