Chokladtårtor är något av det populäraste som finns! En god chokladtårta passar till de flesta tillfällen.
Gör så här:
- Sätt på ugnsvärme 175 grader.
- Smörj och mjöl en stor bakform.
- Rör ihop mjöl och bakpulver i en liten skål, lägg åt sidan.
- I en stor kastrull smälter du smör och choklad på låg värme under ständig omrörning tills det är jämnt. Ta bort från värmen och slå i socker tills det är väl blandat. Vispa i äggen, ett i taget, tills blandningen är tjock och glansig. Tillsätt mjölblandningen till chokladblandningen och blanda precis tills det är blandat. Häll smeten i den förberedda formen.
- Grädda kakan i ugnen i 30 minuter. Stick i kakan flera gånger med en gaffel.
- Vispa ihop gräddfil, florsocker och vaniljextrakt i en medelstor skål tills det är jämnt. Bred ut över toppen av den varma kakan. Låt kakan svalna helt innan den serveras.
- Innan den serveras så kan du använda dig av cake pops pinnar och dekorationer.
Njut av din läckra chokladkaka!
Du behöver
För tårtan:
- 200 gram mörk choklad
- 100 gram smör
- 1 kopp socker
- 4 ägg
- 1/2 kopp mjöl
- 1 tesked bakpulver
För glasyren:
- 2 koppar gräddfil
- 1 kopp florsocker
- 1 tesked vaniljeextrakt