Chokladtårta – Så här gör du

Chokladtårtor är något av det populäraste som finns! En god chokladtårta passar till de flesta tillfällen. Gör så här: Sätt på ugnsvärme 175 grader. Smörj och mjöl en stor bakform. Rör ihop mjöl och bakpulver …

white cake with chocolate syrup on white ceramic plate

Chokladtårtor är något av det populäraste som finns! En god chokladtårta passar till de flesta tillfällen.

Gör så här:

  1. Sätt på ugnsvärme 175 grader.
  2. Smörj och mjöl en stor bakform.
  3. Rör ihop mjöl och bakpulver i en liten skål, lägg åt sidan.
  4. I en stor kastrull smälter du smör och choklad på låg värme under ständig omrörning tills det är jämnt. Ta bort från värmen och slå i socker tills det är väl blandat. Vispa i äggen, ett i taget, tills blandningen är tjock och glansig. Tillsätt mjölblandningen till chokladblandningen och blanda precis tills det är blandat. Häll smeten i den förberedda formen.
  5. Grädda kakan i ugnen i 30 minuter. Stick i kakan flera gånger med en gaffel.
  6. Vispa ihop gräddfil, florsocker och vaniljextrakt i en medelstor skål tills det är jämnt. Bred ut över toppen av den varma kakan. Låt kakan svalna helt innan den serveras.
  7. Innan den serveras så kan du använda dig av cake pops pinnar och dekorationer.

Njut av din läckra chokladkaka!

Du behöver

För tårtan:

  • 200 gram mörk choklad
  • 100 gram smör
  • 1 kopp socker
  • 4 ägg
  • 1/2 kopp mjöl
  • 1 tesked bakpulver

För glasyren:

  • 2 koppar gräddfil
  • 1 kopp florsocker
  • 1 tesked vaniljeextrakt