Mockabollar

Goda chokladbollar med vuxen smak! Perfekta till fikat eller som lyxig jättepralin till efterrätt... Använd sockerkaka som bas - ett smart sätt att ta tillvara överbliven sockerkaka.

Du behöver

  • 150 g smulad sockerkaka (ca 4 dl)
  • 2 msk kakao
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 2 msk starkt, kallt kaffe
  • 100 g mörk choklad

Gör så här:

Smula eller mixa kakan. Blanda ner kakao, riv mandelmassan grovt och rör i. Låt smöret bli rumsvarmt och blanda med kaksmulet.

Tillsätt kaffe tills smeten är lagom mjuk för att forma till bollar. Rulla ut till en jämn rulle, använd lite kakao och den är blibbig. Dela i 15 bitar.

Forma bitarna till runda bollar och låt dem ligga en stund i kylen eller svalen så de blir kalla.

Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i en kastrull.

Vända bollarna i choklad och låt dem stelna på ett fat. Förvara dem svalt tills de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se

Soppa

Ostsoppa

En tallrik soppa kanske? En krämig ost- och svampsoppa värmer gott!

sopprecept.se


Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

Långpannan är lösningen på många kakproblem. Har du många kaksugna är det otroligt tacksamt att kunna laga mycket på en gång. Och dessutom snabbt! Har du lagat kladdkaka, brownies och mockarutor är det hög tid för omväxling. Prova morotskaka med choklad och apelsinsmak. En garanterad höjdare till fika och efterrätt!

 morotskaka.com


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...