Kolakakor

Sega och spröda kolakakor får lite extra sting med äkta vanilj och en liten gnutta salt i degen.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl rårörsocker, kan ersättas med strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk ljus sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker och vaniljpulver. Blanda vetemjölet med salt och bakpulver och tillsätt tillsammans med sirapen. Blanda till en jämn deg som rullas ut i fem längder, drygt fingertjocka, och läggs på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till 3-4 cm bredd. Grädda i cirka 12 minuter i mitten av ugnen. Skär längderna i cirka 2 centimeter breda bitar med en vass kniv medan de fortfarande är varma.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Joanna
7 mars 2012

Riv i färsk ingefära efter smak! det blir supergott!


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

frukostbullar.se

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...