Kolakakor

Sega och spröda kolakakor får lite extra sting med äkta vanilj och en liten gnutta salt i degen.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl rårörsocker, kan ersättas med strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk ljus sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker och vaniljpulver. Blanda vetemjölet med salt och bakpulver och tillsätt tillsammans med sirapen. Blanda till en jämn deg som rullas ut i fem längder, drygt fingertjocka, och läggs på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till 3-4 cm bredd. Grädda i cirka 12 minuter i mitten av ugnen. Skär längderna i cirka 2 centimeter breda bitar med en vass kniv medan de fortfarande är varma.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Joanna
7 mars 2012

Riv i färsk ingefära efter smak! det blir supergott!


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Halloween

Dags för Halloweenfest!

I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på.

halloweenrecept.se

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...