Enklaste tänkbara kakan att baka! Men svårslaget god på kakfatet…
Gör så här:
- Mixa samman alla ingredienserna till en jämn deg. Du kan också blanda dem för hand i en bunke.
- Ställ degen i kylen minst 5 minuter så går den lättare att forma.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rulla ut degen på en mjölad köksbänk. Dela i cirka 20 bitar. Rulla bitarna till små bollar.
- Lägg bollarna på bakplåtspapper på två plåtar och platta till dem lite med en gaffel så de får fint mönster.
- Grädda kakorna i cirka 10 minuter mitt i ugnen.
- Låt svalna på galler och förvara i plåtburk eller glasburk i rumstemperatur.
Du behöver
- 2 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 3/4 dl strösocker
- 1 tsk sirap
- 1 tsk vaniljsocker (eller en knivsudd rent vaniljpulver)
- 100 g smör eller margarin