Chokladbröd

En riktigt klassisk favoritkaka! Har en självklar plats på kakafatet... Gör många, de går åt!

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 15 g kakao
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ägg och pärlsocker till pensling

Gör så här:

Hacka samman alla ingredienserna i en bunke och blanda/ knåda till en jämn deg. Låt degen vila i kyl en stund så den inte är så mjuk.
Dela degen och kavla eller tyck ut den i 2-3 centimeter breda längder, direkt på plåten. (Längderna brukar flyta ut lite så gör dem inte bredare) Längderna ska vara högst en halv centimeter höga. 3-4 längder per plåt är lagom.
Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker.
Baka längderna i 200 grader, cirka 10 minuter. Innan kakorna svalnat skär du snett över längderna med en vass kniv. Gör kakorna 2-3 centimeter breda.
Låt svalna lite, gärna på galler. Kan frysas men klarar sig bra i en burk i skafferiet också.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
9 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
9 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
7 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
6 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
4 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
2 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
1 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
30 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I have recently started a site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time &amp work. The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. by Vince Lombardi. ddabegfdkdedfbeb
29 mars 2017

I have recently started a site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time &amp work. The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. by Vince Lombardi. ddabegfdkdedfbeb


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Snabbakat

Långpannan

Bara det enkla är gott nog! Baka rutor i långpannan och njut i all enkelhet!

kladdkakor.se

Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

cheesecake.nu


Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

En lasagne kan lagas på en mängd läckra

sätt. Vegetarisk med keso,

gjord på lammfärs eller

varför inte kycklinglasagne?

Och lasagne är inte svårlagat eller tidskrävande! Väl i ugnen sköter den sig själv och du får tid att fixa sallad, göra vitlöksbröd och provsmaka vinet!

God helg önskar Pepparochsalt!

 lasagne.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...