Chokladbröd

En riktigt klassisk favoritkaka! Har en självklar plats på kakafatet... Gör många, de går åt!

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 15 g kakao
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ägg och pärlsocker till pensling

Gör så här:

Hacka samman alla ingredienserna i en bunke och blanda/ knåda till en jämn deg. Låt degen vila i kyl en stund så den inte är så mjuk.
Dela degen och kavla eller tyck ut den i 2-3 centimeter breda längder, direkt på plåten. (Längderna brukar flyta ut lite så gör dem inte bredare) Längderna ska vara högst en halv centimeter höga. 3-4 längder per plåt är lagom.
Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker.
Baka längderna i 200 grader, cirka 10 minuter. Innan kakorna svalnat skär du snett över längderna med en vass kniv. Gör kakorna 2-3 centimeter breda.
Låt svalna lite, gärna på galler. Kan frysas men klarar sig bra i en burk i skafferiet också.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
9 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
9 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
7 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
6 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
4 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
2 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
1 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
30 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I have recently started a site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time &amp work. The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. by Vince Lombardi. ddabegfdkdedfbeb
29 mars 2017

I have recently started a site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time &amp work. The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. by Vince Lombardi. ddabegfdkdedfbeb


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

kycklingrecept.nu

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se


Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

Paj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid.

Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost.

Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till!

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...