Chokladbröd

En riktigt klassisk favoritkaka! Har en självklar plats på kakafatet... Gör många, de går åt!

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 15 g kakao
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ägg och pärlsocker till pensling

Gör så här:

Hacka samman alla ingredienserna i en bunke och blanda/ knåda till en jämn deg. Låt degen vila i kyl en stund så den inte är så mjuk.
Dela degen och kavla eller tyck ut den i 2-3 centimeter breda längder, direkt på plåten. (Längderna brukar flyta ut lite så gör dem inte bredare) Längderna ska vara högst en halv centimeter höga. 3-4 längder per plåt är lagom.
Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker.
Baka längderna i 200 grader, cirka 10 minuter. Innan kakorna svalnat skär du snett över längderna med en vass kniv. Gör kakorna 2-3 centimeter breda.
Låt svalna lite, gärna på galler. Kan frysas men klarar sig bra i en burk i skafferiet också.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
9 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
9 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
7 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
6 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
4 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
2 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
1 april 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
30 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I have recently started a site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time &amp work. The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. by Vince Lombardi. ddabegfdkdedfbeb
29 mars 2017

I have recently started a site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time &amp work. The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. by Vince Lombardi. ddabegfdkdedfbeb


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se

Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

sockerkakor.se


Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

Visst kan egna köttbullar, biffar eller burgare vara gott. Men glöm inte hur lätt det är att laga helt kött. Har du en vanlig ugnstermometer lagar du egen rostbiff och kryddar precis efter egen smak. Servera ljummen eller kallskuren. Marinera eller låt tillbehören ge smak. Perfekt på buffen! Och mycket godare än färdigköpt. Variera med lammstek som också passar bra som kallskuren. Smaklig mathelg på er!

 helgmenyn.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...